top of page

DASAR PRIVASI

Dasar Privasi untuk Yayasan Pendidikan Rakyat


Di Yayasan Pendidikan Rakyat, boleh diakses daripada yayasanpendidikanrakyat.my, salah satu keutamaan utama kami ialah privasi pelawat kami. Dokumen Dasar Privasi ini mengandungi jenis maklumat yang dikumpul dan direkodkan oleh Yayasan Pendidikan Rakyat dan cara kami menggunakannya.
Jika anda mempunyai soalan tambahan atau memerlukan maklumat lanjut tentang Dasar Privasi kami, jangan teragak-agak untuk menghubungi kami.


Dasar Privasi ini hanya terpakai untuk aktiviti dalam talian kami dan sah untuk pelawat ke laman web kami berkaitan dengan maklumat yang mereka kongsi dan/atau kumpulkan dalam Yayasan Pendidikan Rakyat. Dasar ini tidak terpakai kepada sebarang maklumat yang dikumpul di luar talian atau melalui saluran selain tapak web ini. Dasar Privasi kami telah dicipta dengan bantuan Penjana Dasar Privasi Percuma.

 


Persetujuan


Dengan menggunakan laman web kami, anda dengan ini bersetuju dengan Dasar Privasi kami dan bersetuju dengan termanya.

 


Maklumat yang kami kumpul


Maklumat peribadi yang anda diminta berikan, dan sebab mengapa anda diminta untuk memberikannya, akan dijelaskan kepada anda pada ketika kami meminta anda memberikan maklumat peribadi anda.
Jika anda menghubungi kami secara terus, kami mungkin menerima maklumat tambahan tentang anda seperti nama, alamat e-mel, nombor telefon, kandungan mesej dan/atau lampiran yang anda boleh hantar kepada kami, dan sebarang maklumat lain yang anda boleh pilih untuk berikan.
Apabila anda mendaftar untuk Akaun, kami mungkin meminta maklumat hubungan anda, termasuk item seperti nama, nama syarikat, alamat, alamat e-mel dan nombor telefon.

 


TUJUAN MENGUMPUL DAN MEMPROSES DATA PERIBADI ANDA


Yayasan Pendidikan Rakyat boleh menggunakan bahagian data dan maklumat peribadi anda yang berkaitan untuk tujuan yang dinyatakan di bawah yang termasuk tetapi tidak terhad kepada:-
(a) untuk memudahkan pembayaran berkaitan derma kepada Yayasan Pendidikan Rakyat;
(b) untuk menjawab permintaan anda untuk mendapatkan maklumat dan/atau bantuan yang berkaitan dengan acara Yayasan Pendidikan Rakyat;
(c) untuk memberitahu anda tentang acara Yayasan Pendidikan Rakyat;
(d) untuk memasarkan, mempromosi dan memberi anda maklumat yang berkaitan dengan acara Yayasan Pendidikan Rakyat;
(e) untuk tujuan pentadbiran dan rekod dalaman;
(f) untuk mematuhi atau membuat pendedahan di bawah keperluan undang-undang atau peraturan;
(g) mengenai aktiviti sah lain yang berkaitan dengan Yayasan Pendidikan Rakyat


Untuk memudahkan interaksi di kalangan pengguna Laman Web, pengguna lain mungkin berkongsi maklumat dengan anda atau anda mungkin dibenarkan mengakses maklumat tertentu tentang pengguna lain One Hope Charity. Dengan memasuki Dasar Privasi ini, anda bersetuju untuk mengendalikan maklumat tentang pengguna lain One Hope Charity dengan ketat mengikut Dasar Privasi ini.

 


PENDEDAHAN DATA PERIBADI KEPADA PIHAK KETIGA


Yayasan Pendidikan Rakyat tidak berkongsi, menjual atau menyewakan pengguna maklumat yang boleh dikenal pasti secara peribadi kepada pihak ketiga kecuali seperti yang disediakan di bawah: –


(a) Yayasan Pendidikan Rakyat terpaksa berbuat demikian oleh mahkamah undang-undang atau oleh mana-mana undang-undang dan peraturan yang terpakai;
(b) Yayasan Pendidikan Rakyat menentukan bahawa adalah perlu atau wajar untuk mematuhi mana-mana undang-undang dan peraturan yang terpakai atau untuk melindungi atau mempertahankan hak atau harta Yayasan Pendidikan Rakyat;
(c) badan kerajaan, badan kawal selia atau pihak berkuasa lain jika dan apabila diperlukan;
(d) sekiranya terdapat aktiviti yang berpotensi, dicadangkan atau penyusunan semula yang melibatkan Yayasan Pendidikan Rakyat.

 


PERLINDUNGAN DATA PERIBADI


Yayasan Pendidikan Rakyat telah menerima pakai amalan standard industri yang munasabah untuk memastikan terdapat perlindungan dan teknik yang mencukupi untuk melindungi data pengguna daripada sebarang pendedahan yang tidak dibenarkan atau menyalahi undang-undang. Yayasan Pendidikan Rakyat tidak akan menyimpan, menyalin, mendedahkan atau menggunakan data pengguna kecuali jika perlu untuk melaksanakan tanggungjawabnya di bawah Dasar Privasi ini oleh Yayasan Pendidikan Rakyat.

 


Fail Log


Yayasan Pendidikan Rakyat mengikut prosedur standard menggunakan fail log. Fail ini merekodkan pelawat apabila mereka melawat tapak web. Semua syarikat pengehosan melakukan ini dan sebahagian daripada analisis perkhidmatan pengehosan. Maklumat yang dikumpul oleh fail log termasuk alamat protokol Internet (IP), jenis penyemak imbas, Pembekal Perkhidmatan Internet (ISP), cap tarikh dan masa, halaman rujukan/keluar, dan mungkin bilangan klik. Ini tidak dikaitkan dengan sebarang maklumat yang boleh dikenal pasti secara peribadi. Tujuan maklumat adalah untuk menganalisis arah aliran, mentadbir tapak, menjejaki pergerakan pengguna di tapak web, dan mengumpul maklumat demografi.

Dasar Privasi Rakan Kongsi Pengiklanan

Anda boleh merujuk senarai ini untuk mencari Dasar Privasi bagi setiap rakan kongsi pengiklanan Yayasan Pendidikan Rakyat.

Pelayan iklan pihak ketiga atau rangkaian iklan menggunakan teknologi seperti kuki, JavaScript atau Web Beacon yang digunakan dalam iklan dan pautan masing-masing yang dipaparkan di Yayasan Pendidikan Rakyat, yang dihantar terus ke pelayar pengguna. Mereka secara automatik menerima alamat IP anda apabila ini berlaku. Teknologi ini digunakan untuk mengukur keberkesanan kempen pengiklanan mereka dan/atau untuk memperibadikan kandungan pengiklanan yang anda lihat di tapak web yang anda lawati.

 

Harap maklum bahawa Yayasan Pendidikan Rakyat tidak mempunyai akses atau kawalan ke atas kuki ini yang digunakan oleh pengiklan pihak ketiga.

 

Dasar Privasi Pihak Ketiga

Dasar Privasi Yayasan Pendidikan Rakyat tidak terpakai kepada pengiklan atau tapak web lain. Oleh itu, kami menasihatkan anda untuk merujuk Dasar Privasi masing-masing bagi pelayan iklan pihak ketiga ini untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci. Ia mungkin termasuk amalan dan arahan mereka tentang cara memilih keluar daripada pilihan tertentu.

 

Anda boleh memilih untuk melumpuhkan kuki melalui pilihan penyemak imbas individu anda. Untuk mengetahui maklumat lebih terperinci tentang pengurusan kuki dengan penyemak imbas web tertentu, ia boleh didapati di tapak web pelayar masing-masing.

 

Maklumat Kanak-kanak

Satu lagi bahagian keutamaan kami ialah menambah perlindungan untuk kanak-kanak semasa menggunakan internet. Kami menggalakkan ibu bapa dan penjaga untuk memerhati, mengambil bahagian dalam dan/atau memantau dan membimbing aktiviti dalam talian mereka.

Yayasan Pendidikan Rakyat tidak secara sengaja mengumpul sebarang Maklumat Pengenalan Peribadi daripada kanak-kanak di bawah umur 13 tahun. Jika anda berpendapat bahawa anak anda memberikan maklumat seperti ini di laman web kami, kami amat menggalakkan anda menghubungi kami dengan segera dan kami akan melakukan usaha yang terbaik untuk segera keluarkan maklumat tersebut daripada rekod kami.

bottom of page